AVVA geeft hekkensluiter SNA toch nog een punt cadeau

Ameide- De dameshoofdmacht van AVVA heeft het laatst geklasseerde SNA toch nog een punt cadeau gedaan voor de feestdagen.
Waar AVVA toch echt met 4-0 had moeten winnen verzaakte het in de laatste set te volleyballen. (3-1) Wellicht zat de moeheid in de benen van de avond daarvoor toen de dames de wedstrijd tegen Voleco in Ouderkerk a/d/ IJssel verloren met 3-1.

In de eerste set zette AVVA veel druk op de passing bij de dames van SNA. Er was grootse moeite om de passing bij de spelverdeelster te krijgen. De aanvalsters maakten op hun beurt enorm veel persoonlijke  fouten waardoor het scorebord er niet om loog: 25-9.

In de tweede set werd er aan de kant van AVVA lekker gewisseld en ook in deze opstelling was de overwinning overtuigend. Ondanks het primitieve geschreeuw van het bezoekende publiek was het fijn om eindelijk weer zonder druk te kunnen spelen!25-13.

In de derde set had AVVA iets meer moeite het niveau te behouden. Het vele wisselen is goed voor het moraal, maar is af en toe nog even onwennig in de verdediging en servicepass.
Toch kwam de locomotief in het tweede deel van de set weer op gang en pakten de dames ook deze set met prima cijfers: 25-19.

In de 4e set ging het echter helemaal mis. Persoonlijke fouten stapelden zich op en SNA kreeg vleugels. Met wat geluk op de schouders wisten zij ook de punten te scoren en verdedigend ging het ook steeds beter.
AVVA leek moegestreden en toen uiteindelijk de basis weer in het veld stond, kon dat ook geen verschil meer maken. De koek was op, 19-25.
Een enorme domper voor AVVA die wel weer eens wilde winnen met 4-0, maar helaas.

De ziekenboeg wordt op dit moment steeds groter dus wij zijn blij dat we in 2015 weer in actie mogen komen. Dan wacht de volgende streekderby tegen Vedo’70, op 10 januari in Hoornaar.